Szeretem a hasam

Sütés-főzés receptek mindenkinek!

Mint az elején mondtam, a kedvencem az olasz konyha. most a tökéletes lasagne receptet mutatom meg nektek. Magatoknak, párotoknak,  és a vendégeknek is egyaránt el lehet készíteni. Egyszerű, és nem "szennykaja". Romantikus vacsorának is tökéletes.

A bolognai raguhoz:

  • 100 g sárgarépa
  • Egy közepes fej vöröshagyma
  • Két szár angol zeller
  • 0,5 kg marhahús
  • 3 dl vörösbor
  • Két teáskanál
  • Egy konzerv darabolt paradicsom
  • Fél mokkáskanál friss szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 db babérlevél

A besamelhez:

  • 60 g liszt
  • 60 g vaj
  • 800 ml szobahőmérsékletű tej
  • Só, fehérbors, szerecsendió

 A lasagnéhoz:

  • 250 g száraz lasagne tészta
  • 150 g parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj (vagy étolaj)

 

1 Felvágjuk a vöröshagymát és 2 ek. olajon elkezdjük a párolását. Fogjuk a két szár angolzellert, felkockázzuk. Miután egészen apró kockákat kaptunk, társként a hagymának, beleöntjük a lábosba. A megtisztított sárgarépát reszelőn lereszeljük, és rádobjuk a zelleres-hagymás keverékünkre.

2. A lepárolt zöldségeket összeforgatjuk a darált hússal, hagyjuk kicsit pirulni, majd hozzádobunk pár gerezd zúzott fokhagymát és egy konzerv darabolt paradicsommal leöntjük. Az egészet felöntjük a vörösborral, majd sóval, őrölt feketeborssal, kevés szerecsendióval és egy-két babérlevélt használunk ízesítőként.

3. A ragut 2-2,5 óra alatt, fedővel a tetején átfőzzük.

4. Elkészítjük a besamell-mártást: egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük és hevítjük kicsit, de vigyázzunk hogy még ne barnuljon meg! Fokozatosan, több részletben hozzákeverjük a tejet és minden alkalommal csomómentesre keverjük. Alaposan kiforraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

 5. Majd összeállítjuk a lasagne-t.Egy sütőtepsibe öntünk két kanál olajat és két kanál bolognai ragut szétterítünk rajta. Jöhet az első tésztalap, amit gazdagon leöntünk besamellel, bolognai raguval és rászórjuk a reszelt parmezánt. Jöhet egy újabb tésztalap, és ismétlődik az egész: besamell, ragu, parmezán. Az utolsó tésztarétegre már csak sok besamell és parmezán kerül. Az egész mehet be 180 fokos sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt gyönyörű aranyszínűre sül.

6. Tálaljuk a tökéletes lasagnet. Isteni finom! A vacsora mellé rakhatunk dióhéj-gyertyát, amit mindjárt megmutatok hogyan kell elkészíteni.

Jó étvágyat!

 

Dióhéj-gyertya:

Amire szükséged lesz:

Fél dióhéj

Valamilyen gyertya (színessel jobban néz ki)

Dekorációnak csillámpor vagy bármi más!

 

Elkészítés:

A gyertyából kivesszük a kanócot. Lerögzítjük a dióhéj belsejébe. A gyertyát felolvasztjuk, és beletöltjük a dióhéjba. Még mielőtt megszáradna, rászórjuk a csillámport, vagy rárakjuk a dekorációkat. Aztán már csak meg kell gyújtani és kész! Nagyon szépen ég, kb. 100 Ft-ból ki is hoztuk. Emellé a recept mellé, már csak ez kellett a romantikus vacsorához.

Készítsétek el ti is!

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 2
Össz.: 14 615

Látogatottság növelés
Oldal: A tökéletes lasagne+dióhéj gyertya
Szeretem a hasam - © 2008 - 2024 - szeretemahasam.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »